MAZRUL

hye!!
tajuk post kali ni ialah MAZRUL..
iaitu nama sy sendiri..
sekadar mahu dikongsikan sedikit..
kadang2 rasa susah jadi manusia yg bernama mazrul ni..
sbb degil!!watever!!ckp la apa korg nk ckp..

dah berapa minggu habis belajar..
sy mula mencari kerja..
nk dijadikan cerita..
sy pergi parkson seremban utk apply as VM..
xdpt sbb dah full..dia bg nya jadi cashier.. "gulp!"
*teka sy terima ke x*
then ke department store yg lain..
apply bnda yg sama..ada kekosongan..
tp sampai hari ni xada yg call -,- sedih..

susah juga nk cari kerja ni -,-
then try apply kerja dkt 3buah butik..
dpt pergi interview dkt BJ collection / NurAlliyah couture..
dia adakan seisi 'SPEED TEST'


sy pun lalui SPEED TEST yang diadakan..
dah smpai setengah jalan..
akhirnya!!sy mengundur diri..
walaupun gaji lumayan..tp sy terpaksa..

SEBAB!!

butik ni terlalu eksklusif dan tak sesuai utk sy yg baru berjinak dlm dunia ni..
pekerja yg lain semua ada segulung ijazah..
bukan jiwa sy -,-
xblh nk sesuaikan diri dgn situasi butik yg sgt eksklusif 

mungkin ada yg akan kata alasan xmasuk akal
"belum cuba belum tahu"

apa2 je korg nk ckp suka hati..
for sure sy dah buat keputusan dan sy tak ada rasa menyesal
sbb saya tahu kekuatan sy bukan dekat sini ;)
dan buat apa nk buat bnda yg bkn jiwa kita..
takut nnt xjadi kerja.
baik sy undur diri awal2. -,-

*doakan sy supaya dpt apa yg sy nak ye kwn2*
-___________-".

FINALLY!

HALLOW!!
hihi..'FINALLY'
actually finally dpt update blog yg dah berkurun tidak di update!
finally dah habiskan diploma!!after his degree MAYBE!
finally i got my cinta hati!!ahaha *ini tipu!
finally i rindukan kenangan di Perak!!

UiTM PERAK
banyak bg erti sebuah kehidupan!
nk kenangkan..

SEMESTER 1: kenal kwn2 n geng2 datin!
SEMESTER 2: xbnyak sgt kot kenangan..hihi
SEMESTER 3: kena handle Fashion day + diploma show!!that was awesome!
SEMESTER 4: dpt jawatan President FASS n Calon MPP UiTM Perak n N. President Production
SEMESTER 5: pegang jawatan President FASS lg.. n FINAL YEAR STUDENT!

alhamdulillah segala t/jwb yg diberi telah sy laksanakan :)
TERIMA KASIH kpd semua yg membantu. <3 p="p">

ok tutup cerita!
now nk tunjuk dkt semua FINAL COLLECTION SAYA :)

THEME : RESPLENDENCE FILIGREE
CATEGORY : EVENING AVANT GARDE
DESIGNER : mazrulazreenaladin
LECTURER : PUAN MAZIAH AB RASHID

FINALLY COLLECTION

FIRST DESIGN

SECOND DESIGN


THIRD DESIGN

design sy biasa2 je..mungkin tidak mencabar seperti baju org lain
tp sy tetap bersyukur dpt menghasilkan baju2 ini..
Dengan harapan keputusannya setimpal dengan apa yg telah sy usahakan :)

TERIMA KASIH tidak terhingga kepada semua terutama ahli keluarga,
pensyarah, dan rakan2 yg  banyak membantu sy sepanjang sy berada di UiTM Perak.

LOVE,
mazrulazreenaladin


Program OPKIM UiTM Perak

Program komuniti / anak angkat UiTM Perak.
selesai dgn jayanya
banyak pengalaman yang diperoleh :)

peserta dari FASS Ain,sy, ani, zubair, bella, maarof dan amin
 thanks semua sebab datang walaupun dah cuti :)
btw best gila dgn korg!!

kami :)
 yg atas ni gmbar berangan dekat beijing :))
haha. dkt kawasan kampung ni juga. tepi laut.
gambar ni bersama pensyarah tersayang, PUAN ROHANA ZUR.
kami panggil beliau, cikgu :)
best sangat time ni!pergi makan,jln2,hehe
n mcm2 aktiviti lagi yg kitorg buat <3

sy dan bapa angkat
 kami dibahagikan kepada keluarga angkat masing2.
dalam semua pelajar fesyen, sy seorang je yg tercampak dlm keluarga lain
mula2 tu rasa sedih.tp lama2 ok je -_-
gmbar dkt atas ni hnya sy dan bapa angkat.
sbb adik beradik yg lain tak jumpa lagi. :)
*muka comot mcm apa ntah. -_-

keluarga dan adik beradik angkat
 inilah keluarga dan adik beradik angkat sy.
ada 7 org kesemuanya :)
semua lelaki dan pelajar ijazah EM.
sy rasa sgt janggal sbb sy seorang diploma dan pelajar fesyen.
takut juga kalau2 mereka tak boleh terima pelajar fesyen.
tapi alhamdulillah..kesemua mereka sangat baik dan kelakar.
sy tak banyak bercakap dgn mereka sebab rasa kekok. -_-
so far semua baik2 orang nya. 
tgk tu semua pakai kopiah.
1st time dalam hidup pakai kopiah okey! hehe
thanks semua :) -que,syahir,nazri,adi,hafiz,asrol dan tak lupa alep.
-_-
gonna miss u'll. :D
kenangan naik motor jln2 keliling kampung dgn nazri.haha

gambar kenangan :)
ok yg ni pula gambar kenangan bersama masyarakat kampung,pensyarah dan kawan2 lain :)
projek fesyen ialah mengajar masyarakat kampung menjahit sulam. :)
kenangan paling terindah.
makcik2 ni semua gigih dan tekun buat. hasilnya cantik :)
terima kasih kpd pensyarah yang turun padang masa tu :)
puan zaharah, cikgu rohana, en lan, cik wani, cik islah dan cik aini -_-
BEST!!

andai kata kalau ada anjuran lagi program macam ni,
insyaallah sy nak sertainya lagi :)
rugi kpd siapa yang tak pergi! -____-".

design semester 4

 azab,perit,nangis,hilai,tawa.
semua ada sepanjang proses menghasilkan baju ni.
thanks to FAUZI AMINUDIN sbb bnyk bg nasihat n sabar dgn perangai sy :)
tak lupa kpd PUAN ROHANA ZUR sbb sudi dengar luahan perasaan sy dan bnyak bg nasihat.:)
tak lupa juga dkt kawan2 yang lain.
yang paling istimewa kpn PUAN MAZIAH AB RASHID
sbb banyak bg tunjuk ajar dlm proses membuat baju ini :)
banyak ilmu dan teknik yg sy pelajari.
back view
front view

side view
alhamdulillah,hasil penat lelah,tidak tidur siang/malam.
tangisan,rintihan dan segalanya
mendatangkan hasil yang tidak terhingga.
TERIMA KASIH SEMUA
with love, mazrulazreenaladin

RESULT SANA SINI

alhamdulillah akhirnya terjawab.
sana sini semua result.
sy nk ucap tahniah kpd yg berjaya dpt anugerah dekan.
dan yang tak berjaya masih belum rezeki anda.
bg yang berjaya tahniah dan itu merupakan pembantu utk dptkan kerja kelak :)
bg yg tidak berjaya dptkan anugerah dekan ni..
ia bukan satu kekalahan utk semua.
maaf utk sy perkatakan.
kadang2 org yg tak dpt anugerah dekan yg bnyak kerja lg bagus dgn org yg dekan.
maaf kpd yg dekan :)
tahu kenapa?
sbbnya..dalam pekerjaan,majikan tak tgk pun brape kali kta dekan.
majikan akan tgk kualiti dan mutu kerja kita :)
presantation yg bagus dan kerajinan kita.
kalau kita dean pun,tapi tak boleh buat kerja,
tak ada kualiti kerja,tak guna juga kan?
bg yg tak dekan,bkn bermakna korg lemah dlm semua.
mcm sy sy lemah dlm subjek liberal.
subjek studio alhamdulillah :)
akhir kata..harap jgn ada yg terasa dgn post ni.hihi
post ni utk bg semangat bg yg kurang berjaya :)